Anmäl dig till First Open och få chans att spela i Tumbas amatör-VM, World Golfers Championship

Till den svenska uttagningen till World Golfers Championship har First Open blivit utvald att vara en kvalificeringstävling. Den bästa deltagaren i First Open i hcp-klasserna 0-5, 6-10, 11-15, 16-20, 21-25 kvalificerar sig att vara med i World Golfers Championship Sverigefinal 2011 och har då chansen att sedan representera Sverige i världsfinalen.

För 15 år sedan drog legendariske Sven Tumba i gång en världstävling i golf för vanliga amatörer - World Golfers Championship.
Läs mer om detta: tumbagolf_svm4.pdf

First Open ingår som kvaltävling till World Golfers Championship (WGC). Detta är världens största amatörtävling. Bakom denna tävling står Sven Tumba som är en bland Sveriges allra största idrottsprofiler genom tiderna. Han har varit landslagsman i tre olika idrotter, ishockey, fotboll och golf. WGC startade han 1995, med världsfinal i Palm Beach i Florida, USA. Detta är också Tumbas hemvist under vinterhalvåret. Tävlingen vandrar nu runt i hela världen. 2009 spelades finalen i Marbella och kvaltävlingen i Sverige avgjordes på Kyssinge GK. Här skickade First Open 10 spelare som kvalificerade sig i First Open-finalen året innan. De två bästa i varje klass får sedan spela världsfinalen. Nästa världsfinal, 2010, lutar åt att spelas i Kina eller Thailand. 40 länder finns med i WGC. Som First Open deltagare har du också chansen att få spela i WGC-finalen.

wgc-logga
http://www.worldgolfers.com/
Sven Tumba


Tillbaka till startsidan