Välkommen till First Open 2010!

Till tävlingen anmäler ni ett tvåmannalag bestående av medlemmar från klubbar anslutna till Svenska Golfförbundet. Tävlingsformen är matchspel (4-boll, bästboll). Anmälan kan endast göras på anmälningsblanketten på internet. Du måste ha tillgång till en e-postadress. Spelomgångarna ser du under rubriken "Spelschema" på huvudmenyn.

Tvåmannalag/matchspel (4-boll, bästboll)
Två HCP-klasser. 0-28 och 28,1-64,0 (sammanlagt HCP för bägge spelarna) innebär mindre skillnad i spelstandard mellan de lag som möts
Kvalspel på din hemmabana eller närliggande bana
"Andra chansen" - alla lag garanteras minst 2 matcher
"Återkvalet" alla lag som vunnit i omgång fyra men sedan förlorar deltar i utlottning om ett antal wildcards till semifinalen
Semifinal på Ekerum Golf & Resort, Öland 25 september
Final på Madeira 10-17 november. Vi spelar på Europatourbanan Santo da Serra som stått värd för Madeira Open sedan 1993
Specialpris för boende på First Hotels i hela Skandinavien för tävlingens deltagare. Dubbelrum inkl. frukost från 795:- alla dagar i veckan
Erbjudanden fortlöpande från First Opens partners (Solresor, Ekerum Golf & Resort, Vikingpeggen m.fl.)

Tävlingens geografiska omfattning

Tävlingen delas år 2010 in i 4 regioner som i första hand spelar för sig själva ända till semifinalen (Sverigefinalen). Finaldeltagandet på Madeira avgörs med en semifinal (Sverigefinal) på  Ekerum Golf & Resort på Öland den 25/9 2010.

Finalen spelas på Madeira, Portugal 9-16 november 2010.

Regionsindelning enligt följande enl. Sv. Golfförbundets regionsindelningar:
wgc

First Open 2010.


Deltagande i First Open ger dig även chansen att kvalificera dig till World Golfers Championship 2010
Läs mer här.
1. Region Sydväst
Skåne, Halland, Västergötland, Göteborg och Bohuslän-Dal

2. Region Öst
Blekinge, Småland och Östergötland

3. Region Mitt
Värmland, Örebro län, Södermanland, Stockholm, Uppland, Västmanland och Gotland

4. Region Norr
Dalarna, Gästrike-Hälsinge, Medelpad, Ångermanland, Jämtland-Härjedalen, Norr & Västerbotten

För mer information se tävlingsreglerna.

Klicka här för tävlingsreglerna

Klicka här för de vanligaste frågorna och svaren om tävlingen!


Tävlingsavgiften

Tävlingsavgiften är 495:- / lag om du kan utnyttja en av nedanstående rabatter annars betalar du 645:- / lag inkl. moms och avgift till Sv. Golfförbundet.
Möjlighet till rabatt på 150 kr. se nedan.

150:- rabatt/lag (anges vid anmälan) för innehavare av:

First Member kort VIP (Norrbottenskuriren/NSD) ÖP-kortet
Media-Max kort Lustkortet VGT Förmånskort
DN-kortet (OBS! DN-kortet 170:- rabatt/lag dvs 475:-/lag anmälningsavgift)

(OBS ! Endast en rabatt kan utnyttjas)

Anmälan är bindande. Betala snarast efter anmälning.

Betala till bankgiro 5292-4313

Glöm inte att ange lagnummer och ditt eget namn på inbetalningen

Betalningsmottagare: FIRST OPEN 
(OBS ! Inbetalningstalong skickas ej ut från First Open).

Betala snarast efter anmälning

Betalning via Visa/Master Card

Du kan även betala genom Visa/Master Card genom att under rubriken Mina tävlingssidor, på startsidan, klicka på knappen för Betala med VISA/MC och fylla i lagnamn och lösen. Betalning med kort kan endast ske fr.o.m. 20/4.Följande ingår i tävlingsavgiften:

  • I tävlingen är ni garanterade två matcher. För exakta förutsättningar se tävlingsreglerna.

  • Går ni vidare till semifinal (Sverigefinal) får ni uppleva en heldag golf lördagen den 25/9 på Ekerum Golf & Resort på Öland, en av Sveriges finaste golfanläggningar. Där ingår greenfee och kvällsaktivitet med middag och 2 övernattningar i dubbelrum på First Hotel Witt i Kalmar. Möjlighet finns även att köpa till extra övernattningar samt greenfees till förmånligt pris.

  • "Återkvalet", 6 lag som vinner omgång 4 men sedan förlorar i någon av de återstående omgångarnas lottas in via ett wild card till semifinalen och spelar då i "förlorarpoolen". Dessa lag publiceras på hemsidan och meddelas även personligen.

  • Går man ända fram till final ingår flygresa till Madeira, Portugal från Sverige, logi under en vecka på 4+-stjärnigt hotell i dubbelrum med frukost, transfer mellan flygplats och hotell t/r samt finalspel under tre dagar. Fri transport av golfbagar på flyget. Transfer till och från golfbanorna ingår under tävlingsdagarna. Vi avslutar tävlingen med en finalbankett. Övriga kostnader står man för själv. Möjlighet att vinna trevliga priser samt för segrarna vandringspris och fritt deltagande till nästa års tävling. Teknisk arrangör för finalresan till Madeira är Solresor Golf.

  • Startkit till deltagarna i semifinal och final.

  • Erbjudanden från våra samarbetspartners kommer fortlöpande under säsongen att visas på hemsidan samt mailas ut till deltagarna i tävlingen.

  • Hotellerbjudande på First Hotels i Skandinavien till alla deltagare. Bo från 795:-/natt/dubbelrum inkl. frukost. Erbjudandet gäller alla dagar i veckan. Boka endast via First Opens hemsida:  www.firstopen.nu

  • HOLE IN ONE pris. Gör ni "Hole In One" under kvaltävlingarna vinner ni en weekendövernattning på First Hotels. Under semifinalerna och finalen vinner ni ännu mera priser för ett HIO. Det vi kräver från tävlingsledningens sida är att någon spelare i motståndarlaget mailar till tävlingsledningen på mailadress info@firstopen.nu och bekräftar händelsen och anger bana, vilket hål samt datum.

Klicka här för att anmäla ditt lag!


HOLE IN ONE pris

Gör ni "Hole In One" under kvaltävlingarna vinner ni en weekendövernattning på First Hotels. Under semifinalerna och finalen vinner ni ännu mera priser för ett HIO. Det vi kräver från tävlingsledningens sida är att någon spelare i motståndarlaget mailar till tävlingsledningen på mailadress info@firstopen.nu och bekräftar händelsen och ange namn, datum, bana och hål.All administration sker via hemsidan

Via hemsidan sker all administration runt tävlingen. Du anmäler dig, får bekräftelser, lottning och övrig information. Du lägger själv in resultaten. Du kan på hemsidan också se alla resultat i pågående och tidigare omgångar. Mer information får du i tävlingsreglerna på hemsidan.


Semifinal 2010 (Sverigefinal) på Ekerum Golf & Resort, Öland.

Går ni vidare till semifinal (Sverigefinal) får ni uppleva en heldag golf lördagen den 25/9 på Ekerum Golf & Resort på Öland, en av Sveriges finaste golfanläggningar. Här ingår startkit, greenfee, kvällsaktivitet med middag och 2 övernattningar i dubbelrum på First Hotels i Kalmar. Möjlighet finns även att köpa till extra övernattningar samt greenfees till förmånligt pris.

27 mars 2003


Final 2010

Finalen år 2010 kommer att gå av stapeln på Maderia, Portugal i november. Finalspelet avgörs under 2 dagar samt ytterligare en inspelsdag på Santo da Serra. Det kommer också finnas möjlighet att prova på andra golfbanor än finalbanan.

Final på Madeira i november 2010.

 

Madeira
Madeira är den underbara, blomstrande och gästvänliga ön i Atlanten som kombinerar överdådig natur med bekväm semestervänlighet som få andra resmål. Det är lätt att förstå varför Madeira har beskrivits som en flytande blomsterkrona med sin intensiva grönska, rika blomsterprakt och sina majestätiska berg. Mer än 200 blomsterarter, oregano, lager, eukalyptus, vin- och fruktodlingar formar ett grönt hav av väldoftande och färgrika växter på sluttningarna och i dalgångarna mellan de imponerande bergen. Lägg därtill Madeiras unika urskog som nyligen upptagits på UNESCOs världsarvslista, det 2.150 km långa nätet av bevattningskanaler, levadas, som transporterar vatten från bergen ut till terrassodlingarna samt den vilda kusten med hissnande klippväggar och skönhetsupplevelsen är i det närmaste total! Madeira är nu inte bara storslagen natur och överdådig blomsterprakt. Öns välrenommerade gästfrihet har hundraåriga traditioner och service har blivit något av Madeiras adelsmärke. På Madeira går turismen hand i hand med naturen och här har man hittat en välavvägd balans mellan antalet besökare, det inhemska dagliga livet och den mäktiga naturen. Madeira bjuder bl a på behagligt subtropiskt klimat, betagande naturscenerier, minnesvärda utflykts- och vandringsupplevelser, bra golf, god mat, beundransvärd gästfrihet och ett natur- och kulturarv i harmoni med moderna semesterfaciliteter. Förutsättningarna för en upplevelserik och njutningsfull semester är helt enkelt utmärkta på Madeira.

Funchal
Funchal är Madeiras färgstarka huvudstad med ca 150 000 innevånare. Här finns ett rikt utbud på nöjen, kasino och restauranger. Den charmfulla stadskärnan är vacker med sina gamla byggnader, parker, gågator och torg.

Madeira Golf
Madeira är sedan länge känd mark för golfare. Här finns två underbara golfbanor och på Madeira njuter du av ett behagligt golfklimat under vinterhalvåret. Palheiro Golf erbjuder storslagna vyer mot staden Funchal från sitt läge 500 meter över havet, många smala fairways, en hel del blinda utslag och ondulerade greener. Club de Golf Santo da Serra är en klassisk mästerskapsbana där bl a svenska golfare under senare år vunnit stora framgångar i samband med Europatourtävlingen Madeira Open.

Hotel Quinta Perestrello ****+
Hotel Quinta Perestrello ligger mitt i Funchals främsta hotellområde, alldeles nära hotellen Carlton och Savoy. Här bor du mitt emellan huvudstadens centrum och Lidoområdets havsbassänger. Med Quinta Perestrello har den välrenommerade hotellkedjan Charming Hotels lyckats skapa ett ytterst trivsamt och gästvänligt hotell i herrgårdsmiljö. De smakfullt inredda och luftkonditionerade rummen är utrustade med bl.a. kabel-TV och direkttelefon. Den trevliga frukostrestaurangen, den mysiga cocktailbaren, det i grönska inbäddade poolområdet, den lummiga terrasserveringen är exempel på några av ingredienserna som gör trivselfaktorn hög.

Teknisk arrangör för resan till Madeira är Solresor GolfTillbaka till startsidan